Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı iki gün sürdü.
Seminerin ilk gününde Türkiye Fransız Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Fabien Flori’nin moderatörlüğünde düzenlenen “Yuvarlak Masa: Öncü Bölgeler, Yeni Kara-Deniz Anlaşması” başlıklı oturumda, öncü bölgeler arasında yürütülen deniz koruma girişimleri ve bu deneyimlerin bölgesel dayanıklılığa katkısı tartışıldı.
Moderatörlüğünü Türkiye Fransız Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Fabien Flori’nin üstlendiği oturumda; Madeleine Cancemi Cap Corse Deniz Parkı Direktörü, Conservatoire du Littoral Avrupa ve Uluslararası Delegesi Fabrice Bernard, Nice Côte d'Azur Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aurore Asso, Nice Côte d'Azur Üniversitesi Uluslararası Kalkınma ve Avrupa Başkan Yardımcısı CEcile Sabourault yer aldı.
Seminerin ilk gününün sonunda, Mert Gökalp’in Bodrum ve Korsika’daki deniz çevre koruma sistemlerini karşılaştırdığı Fransızca-Türkçe iki dilli belgesel izleyicilerle buluştu.
Akdeniz'in Geleceği İçin Aktif Bir Kaynak Olarak Somut ve Somut Olmayan Mirasın Korunması ve Desteklenmesi” başlıklı ikinci yuvarlak masa toplantısında, “Akdeniz’in Sesi” belgesine eklenecek olası taahhütler ve öncelikli projeler belirlendi. Toplantıda, Akdeniz kıyılarının korunması ve geliştirilmesine yönelik karşılaşılan riskler, yasal düzenlemeler ve miras değerleri ele alındı.
Seminerin ikinci gününde ise, alanında uzman katılımcılar bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, Akdeniz’in kıyı mirasının geleceğine ilişkin çözüm önerileri üzerinde durdu.
Hibya Haber Ajansı