Bursa Büyükşehir’den ‘Büyük Çiftçi Buluşması’

Bursa Büyükşehir’den ‘Büyük Çiftçi Buluşması’

Buluşma kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Kuşçu, BUÜ Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Barış Bülent Aşık ve Prof. Dr. Erkan Yaslıoğlu tarafından üreticilere hibeli olarak sunulan ürünlerin ve suyun ve sulama sistemlerinin doğru kullanımı, gübreleme ve gübre programı oluşturma eğitimi, toprak analizinin önemi ve numune alma eğitimi verildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın bereketli topraklarına can veren, üretimiyle kente hayat katanların çiftçiler olduğunu söyledi. Üreticilerle her zaman omuz omuza olduklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, üretmenin artık her geçen gün daha da zorlaştığını ifade etti. Girdi maliyetleri artarken, ürün fiyatlarının da emeklerinin karşılığını vermediğini dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Tüm bunlara rağmen üretmeye devam etmek gerekiyor. Alın teri dökenin, toprağa emek verenin daima arkasındayız. Tarım Peyzaj AŞ iş birliğinde yaptığımız her proje sizler için, çocuklarımız ve kentimizin geleceği için. Sizler tarımın kahramanlarısınız. Toprağı bereketle buluşturanlarsınız. Çiftçimizin yüzü güldüğünde Bursalının da yüzü gülecektir. Mustafakemalpaşa ilçesi Ovaazatlı’da Tarım Plast fabrikamız ile damla sulama borusu üretimini başlattık. Onunla da yetinmedik. Sıvı gübreyle ilgili çalışmaları da başlattık. Olumlu sonuçlar aldık. Aynı zamanda hazırlıklarını sürdürdüğümüz mazot desteğimizi de bütçemiz nispetinde hazırlayıp, çiftçimize sunacağız” dedi.

Tarımın sürdürülebilir olmasının son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, toprağı tanımak için mobil toprak analiz hizmetini başlattıklarını belirtti. Ekiplerin toprakları yerinde analiz ettiğini ve hangi ürüne ne kadar gübre gerektiğini bilimsel verilerle sunduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Çiftçilerin neler yaşadığını iyi biliyorum. Onun için amacımız, üretiminizi artırmak ve gelirinizi yükseltmek. Tarlalarımıza ve topraklarımıza sahip çıkıyoruz. Tarım artık bilgiyle, bilimle, teknolojiyle yapılmalı. Bursa Uludağ Üniversitesi’yle iş birliği içindeyiz. Bilgiyle üretimi buluşturuyoruz. Bunun yanında fide ve fidan dağıtım programımızdan binlerce çiftçimiz yararlandı. Ayrıca üreticinin elinde kalan bazı ürünleri destek olmak için satın aldık. Zaman zaman farklı desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

  Hibya Haber Ajansı