Fenni Fırın'dan ekmek israfına karşı çalışma

Fenni Fırın'dan ekmek israfına karşı çalışma

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Fenni Fırın, 3. Gastronomi Festivali’nde ekmek israfına dikkati çekti. Şekli bozulmuş ya da beklemiş ekmeklerin farklı tariflerle değerlendirilebileceğini göstermek amacıyla hazırlanan 3 ürün, festival ziyaretçilerine ikram edildi.

Bu kapsamda hazırlanan kurabiyeler, zeytinyağı ve baharatla tatlandırılarak fırınlanan kıtır ekmek atıştırmalıkları ve geleneksel tatlılardan ekmek kadayıfı vatandaşlardan beğeni aldı.

Fenni Fırın Baş Ustası Ferhat Hoşgör, israfın önüne bir nebze de olsa geçebilmek için şekil bozukluğu olan ve bir gün beklemiş ekmekleri kurabiye, ekmek kadayıfı ve çıtır ekmek olarak değerlendirdiklerini söyledi. Hoşgör, ürünlerin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini ifade etti.

Şekli bozuk ve bir gün beklemiş ekmeklerden elde edilen ürünlerin tadında hiçbir farklılık olmadığını, çok lezzetli olduğunu belirten vatandaşlar, evde kendilerinin de denemek istediğini söyledi.

  Hibya Haber Ajansı